HOT & TRENDING!

Restoran Mali vikend - Kvalitetne i velike porcije za pristojnu cenu
Mali vikend
Restoran Mali vikend nalazi se u ulici Bulevar oslobođenja 385 na Banjici u Beogradu. Nakon dugogodišnjeg iskustva ovaj restorana predstavlja savršen spoj tradicije pripremanja ukusnih jela i načina uživanja u njima. Ambijent je moderno uređen.
Idealno je mesto za dnevne varijante i druženje uz kafu sa prijateljima, prelistavanje dnevne štampe, ali i uživanje u bogatoj ponudi najraznovrsnijih osvežavajućih pića.
Mali vikend je počeo sa radom 2011. godine. Vizija restorana je i danas da bude jedan od najposećenijih i najkvalitetnijih restorana u Beogradu, te da kroz ponudu sopstvenih proizvoda promoviše jedinstvene specijalitete nacionalne kuhinje.
Namenjen je i za sve vrste svečanosti i sve proslave. Svečana sala Mali vikend raspolaže malom salom od 80 do 170 mesta kapaciteta i velikom salom kapaciteta od 170 do 600 mesta.
Na raspolaganju je i apartman za sve buduće mladence, kada je reč o venčanju. Mislili su i na one najmlađe, pa je dečija igraonica rezervisana za rođendane. U sklopu igraonice nalazi se i ugodan ambijent za roditelje i goste.
Obezbeđen je i parking za sve goste.
Mali vikend jelovnik
Vrhunski majstori restoranske kuhinje pripremaju neodoljive specijalitete sa naših i inostranih prostora. Kako kažu u ovom restoranu, cilj im je da oplemene vaša čula izvrsnim domaćom i internacionalnom kuhinjom, kao i jedinstvenim tradicionalnim specijalitetima.
Mnoštvo probranih sastojaka i začina daju jelima iz ovog restorana prepoznatljiv ukus i miris, kao i kvalitetne, isključivo sveže, namirnice.
Ono što je posebno karakteristično za Mali vikend jesu povoljne cene.
Kada je u pitanju doručak, ovde možete da probate omlet za 220 dinara, a kačamak za 280 dinara. Sendviče i palačinke platićete oko 300 dinara, a preko 400 dinara su uštipci i zlatiborski doručak.
Tu su i hladna predjela, kao što su Predjelo Mali vikend, koje košta 680 dinara za miks od 400 grama. Služe se i zasebni delikatesi, pečenica, pršuta, pihtije, duvan čvarci, proja, kajmak sir, i tako dalje, a cene su od 80 do 360 dinara.
Neizostavna su i topla predjela, grilovani mladi sir, pohovani kačkavalj, pečurke na žaru, grilovano povrće... Cene se kreću od 360 do 560 dinara.
Uživaćete i u pilećoj supi i telećoj čorbi, od oko 200 dinara.
Kada je reč o kuvanim jelima, tu su porcije od 400 grama: prebranac, čorbast pasulj, punjena paprika, mućkalica, ribić, gulaš, sa cenama od 280 do 640.
Specijaliteti kuće su punjena rolovana vešalica, carsku ražnjić, srpski popeci, sablja, rolovana plećka ispod sača, ćureći file na žaru i tako dalje. Ove cene kreću se oko 1000 dinara, a porcije su od 400 grama do preko kilograma.
Posebno su izdvojena jela od piletine: batak, punjeni batak, pileći medaljoni u sosu, rolovana pileća džigerica, piletina za zgodne momke. Cene su od 500 do preko 1000 dinara, a gramaža je u većini slučajeva oko broja 800.
Tu su i jela od ribe, kao što su pastrmka, lignje, orada, dimljeni šaran, po cenama od oko 1000 i preko 1000 dinara.
Obrok salate su cezar, pileća i teleća i sve su oko 500 dinara.
Naravno, ručak se ne može završiti bez dezerta, a u Malom vikendu možete zaista lepo da se zasladite. Tu su: palačinke, urmašice, orasnice, ili posebni kolači za taj dan, a cene su od 90 do 250 dinara.
Kada sve to zalijete dobrim pićem ili popijete jaku kafu, sigurni smo da ćete biti i više nego zadovoljni!
Foto: Mali vikend
A.K.