Kal bend

(0)

 

Kal bend je jedna od najpopularnijih muzičkih grupa na Balkanu osnovana davne 1996. godine u Valjevu. Cilj grupe bio je da svaku proslavu i nastup svojom muzikom učine jedinstvenim i nezaboravnim. Ono što je činjenica, jeste da priređuju pravi muzički spektakl gde god da nastupaju.

 

KAL BEND BIOGRAFIJA

 

Kal bend postao je popularan zapravo 2006. godine u Srbiji i van granica nje onog trenutka kada su izdali svoj prvi album. Kal na romskom jeziku znači "crno". Grupa nosi naziv baš ovako iz razloga jer se njihova muzika može opisati kao tradicionalna balkanska romska muzika sa elementima sa elementima turske, jazz, blues, jamajkanske i bliskoistočne muzike.

Kal bend je zahvaljujući svom talentu i popularnosti 2013. godine učestvovao na takmičenju Beosong sa pesmom "Kadif usne". Takođe, nastupali su i na najpopularnijim festivalima širom celog sveta, uključujući i turneju po Americi. 

Kad bend nastupao je u različitim beogradskim lokalima, a jedan do njih je Just Vanilla restoran/klub. Nadamo se da će uskoro biti prilike da ih ponovo čujemo uživo u Beogradu ali i u drugim gradovima. 

 

KAL BEND CLANOVI

 

Dragan Ristić - vokal, gitara

Dušan Ristić - vokal, violina

Dragan Mitrović - harmonika

Vladan Mitrović – harmonika, vokal

Đorđe Belkić - violina

Dragan Runić - bas

Neat Junuzi – bubnjevi

 

KAL BEND NOVA GODINA

 

Ukoliko želite potpuno autentičan novogodišnji provod ispunjen sjajnim ritmom i odličnim pesama, doček Nove godine uz nastup Kal benda savršen je izbor za vas. A gde će obožavaoci ovog fantastičnog benda moći da u njemu uživaju i do zore đuskaju, saznaćete na kudaveceras.rs

 

KAL BEND DISKOGRAFIJA

 

Romology / 2013 / (ARC Music)

Radio Romanista / 2009 / (Asphalt Tango-Germany, B92)

KAL / 2006 / (Asphalt Tango-Germany, B92)

 

 

 

U nastavku poslušajte nekoliko sjajnih pesama popularnog Kal bend:

 

 

 

 

Upit za rezervaciju


Ukoliko želite da zakažete nastup izvođača ili benda preko nas, molimo vas da popunite formular ispod. Naš predstavnik će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.


Slični bendovi