Konstrakta

(15)

 


Konstrakta
je pseudonim koji je izazvao veliko interesovanje publike koja je pratila takmičenje za pesmu Evrovizije 2022. U pitanju ne izuzetno talentovana pevačica koja je davnih dana osmislila svoje autentično umetničko ime – Konstrakta. Pored toga, njen nastup na ovogodišnjoj Beoviziji nikoga nije ostavio ravnodušnim jer je u pitanju bio nesvakidašnji nastup i kako mnogi kažu, zaista umetnički. Konstrakta, čije je pravo ime Ana Đurić, je umetnica koja se bavi pisanjem tekstova, kompozitor je i pevačica.

 

KONSTRAKTA ZNACENJE

 

Sa obzirom da je njeno ime veoma autentično, mnoge interesuje Konstrakta značenje. Pošto su joj mnogi novinari postavili ovo pitanje, objasnila je da je kroz karijeru uvek brojala stihove, slogove i pravila neke nove reči. U tom periodu je studirala i arhitekturu gde se na određenom predmetu pričalo o konstruktima, zbog čega je ceo svet i sve fenomene gledala kao konstrukt. Bilo kako bilo, pseudonim je i te kako jedinstven, zbog čega je veoma lako zapamtiti ovu neverovatnu umetnicu.

 

 

KONSTRAKTA BIOGRAFIJA

 

Konstrakta rođena je 12. Oktobra 1978. godine u Beogradu, a javnosti je postala poznata kao članica poznate grupe „Zemlja gruva“. Ono što malo ko zna, jeste da je u muzičke vode uplovila kao deo grupe Mistakemistake.

Nakon što je muzičku karijeru nastavila u grupi Zemlja gruva, oni su se zajedno pojavili na Beoviziji 2008. godine sa pesmom „ Čudesni svetovi“. Nakon ovog učešća, i naredne godine su se ponovo pojavili na Beoviziji, gde je javnost definitivno znala za ovaj sjajni alternativni bend.

Pored velikog broja uspešnih pesama sa ovom grupom, posebno se izdvojio singl „Najlepše želje“ koji im je doneo brojne nagrade i priznanja, uključujući „Oskar popularnosti“ u kategoriji „Novi zvuk“.

2019. godine Konstrakta je rešila da krene u solo karijeru i njena prva pesma zove se „Žvake“ sa kojom je pokupila broje pozitivne komentare kako u Srbiji, tako i u celom svetu. Od tada objavila je nekoliko singlova koji su veoma slušani, ali najveći pomak u njenoj solo karijeri definitivno jeste njeno učešće na Beoviziji 2022. godine sa pesmom Konstrakta – In corpore sano.

Ovom pesmom otvorila je mnogo tema i izazvala pozitivne i negativne komentare, ali ono što je sigurno, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Pesma, kao i scenski nastup definitivno su za svaku pohvalu.

 

KONSTRAKTA NOVA GODINA

 

Brojni fanovi i ljubitelji dobrog zvuka se nadaju da će za doček Nove godine imati priliku da uživo gledaju Konstraktu u nekom od prestoničkih klubova.

A da li će im se želja ispuniti, saznaćete ukoliko posetite Nova godina Beograd.

 

KONSTRAKTA TEKST

Konstrakta je pesmom izazvala veliku pažnju na takmičenju za Evroviziju 2022 i definitivno promenila njen tok karijere, zbog čega u nastavku možete pročitati tekst koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, i koji je naterao ljude na razmišljanje šta zapravo znači svaka reč koja je deo njenog teksta. Ono što je mnoge iznenadilo, jeste da je tekst za pesmu Evrovizije „In corpore sano“ napisala upravo ona sama.

 

 

KONSTRAKTA – IN CORPORE SANO TEKST PESME

 

Onas eroproc ni somrefne snem

 

Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?

Koja li je tajna?

Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?

Koja li je tajna? (Koja li je tajna?)

Mislim da

U pitanju je duboka hidratacija

Kažu da

Na koži i kosi se jasno vidi sve

Recimo, tamni kolutovi oko očiju

Ukazuju na probleme s jetrom

Fleke oko usana, možda uvećana slezina?

Uvećana slezina nije dobra, nije lepa

 

A umetnica mora biti zdrava

 

[Refren]

Biti zdrava, biti zdrava

Biti zdrava, biti-biti-biti-biti zdrava

Biti zdrava, biti zdrava

Biti zdrava moram, moram, moram

 

Velika je sreća što postoji

Autonomni nervni sistem

Ne moram kontrolisati otkucaje srca

Srce kuca, srce samo kuca

Letnjeg dana jarke boje

Suknje moje na mom telu, suknje moje, pas i ja

Šetamo nas dvoje, brojimo korake

Suknja ide oko noge moje, mi šetamo i to je sve

I ne mora bolje, srce samo kuca

Dajem poverenje, neka samo kuca

Dajem poverenje, neka kuca, neka dišem

Bože zdravlja, Bože zdravlja, Bože zdravlja

(Bože zdravlja) Nemam knjižicu

 

Pa kako da me prate (U ime zdravlja)

Da o meni brinu (U ime zdravlja)

Umetnica je nevidljiva (U ime zdravlja)

Ne vidiš me, to je magija (U ime zdravlja)

 

Umetnica može biti zdrava

[Refren]

Biti zdrava, biti zdrava

Biti zdrava, biti-biti-biti-biti zdrava

Biti zdrava, biti zdrava

Biti zdrava, može, može, može

 

In corpore sano, in corpore sano

In corpore sano, in corpore sano

In corpore sano, in corpore sano

Corpus je sanum i šta ćemo sad?

Mens infirma in corpore sano

Animus tristis in corpore sano

Mens desperata in corpore sano

Mens conterrita in corpore sano

I šta ćemo sad?

 

 

KONSTRAKTA YOUTUBE

 

Konstrakta je izazvala veliko interesovanje nakon Beovizije, a njen YouTube kanal definitivno je zabeležio najveće interesovanje do sada. Za samo nekoliko dana, pesma "In corpore sano" ima preko 7 miliona pregleda, a slično je i sa njenim drugima pesmama koje takođe, iz dana u dan imaju sve veći broj pregleda. Na gotovo svakoj pesmi možete videti oduševljenje svih slušalaca koji kako kažu, žale što ranije nisu čuli za njene autentične pesme. 

 

U nastavku možete poslušati još dve njene pesme koje se zovu "Tripih" i "Neam šamana" :

 

 

 
KONTAKT
 

Ukoliko želite da angažujete neki bend ili pevača sa naše liste, sve informacije možete dobiti pozivom na broj 062/262-212 (sms, Viber, WhatsApp).

Upit za rezervaciju


Ukoliko želite da zakažete nastup izvođača ili benda preko nas, molimo vas da popunite formular ispod. Naš predstavnik će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.


Slični bendovi