Rasta

(16)

 


Stefan Đurić
poznatiji kao Rasta je popularni pevač rap, hip hop i folk muzike a ujedno i kompozitor, tekstopisac i producent.

 

RASTA BIOGRAFIJA

Rasta je rođen 16.11.1989. godine u Prištini odakle je još kao mali došao da živi sa svojom porodicom u Beogradu. Od samog početka intrigira javnost, pre svega zbog svojih stihova gde peva o ženama, parama, automobilima, ljubavi i marihuani. Vrlo ekscentričan, danas je jedan od najtraženijih i najpopularnijih izvođača. Od malena je sledbenik pokreta rastafarijanstva o čemu govore njegove pesme, stil, njegovi dredovi i sam pseudonim.

Kao mlađi je imao radio emisiju „Rege show sa Stefanom“.

2009. godine objavio je svoj album pod nazivom „ Sensemilia mixtape“ gde su se izdvojile numere „Legalizuj“ , „Lako zapaljiva“ itd.

2010. je izdao album „One i lova“ gde je ostvario saradnju sa Cvijom, Strukom i Elitnim odredima. Drugi album zvao se „Kaseta“ snimljen sa grupom Unija gde se istakao veliki broj pesama.

2011. godine izbacio je album „Superstar“ a najveću pažnju privukle su numere „Ghetto life“ koju je otpevao na engleskom kao i „Kasno je“.

2012. godine izašao je duet sa Ikcem pod nazivom „Kajanje“ koji je doživeo sjajan uspeh

2014. godine stvoren je hit „Kawasaki“ koji se i dan, danas sluša što govori koliki je hit u pitanju

2015. godine počeo je da niže hit za hitom i snimio „Kavali“ , „Balkan“ i „Habibi“ koji su kao i pesma „Kawasaki“ doživele neverovatan uspeh. Iste godine je osnovao svoju izdavačku kuću „Balkaton“ koja je veoma uspešna i koja je odredila novi muzički pravac, stil života ali i pokret ljudi koji su istomišljenici.

2016. godine objavljuje pesme „Euforija“, „Hotel“ i „Mala“ i iste godine sarađuje na albumu Ane Nikolić pod nazivom „Labilna“ gde ubrzo snimaju duete, a duet sa Anom koji je dostigao neverovatan uspeh jeste „Slučajnost“.

Iste godine učestvovao je u muzičkom takmičenju „Ja imam talenat“ kao jedan od žirija gde je intrigirao javnost svojim izjavama.

Takođe, 2016. godine venčao se tajno sa Anom Nikolić sa kojom danas ima ćerkicu.

 

RASTA NASTUPI

Rasta danas nastupa širom cele Evrope i Srbije a nastupao je u Beogradu u lokalima poput splava Freestyler, splav Tag itd. 

Pored klubova, Rasta je organizovao koncert u Areni 2018. godine koji je bio izuzetno posećen i prošetao je fantastično. 

 

RASTA NOVA GODINA

Doček Nove godine uz Rastu uvek je jedinstven doživljaj, bilo da nastupa na Trgu ili u nekom od popularnih klubova.

A gde će se ove godine novogodišnja noć slaviti sa Rastom u najžešćem ritmu i vrhunskom raspoloženju, saznajte na portalu Nova godina Beograd.

 

RASTA PESME

Rasta do danas ima veliki broj snimljenih pesama ali su se neke posebno izdvojile:

Indigo (2017)

Kawasaki (2014)

Karera (ft. Dara Bubamara, 2014)

Seks manijak (ft. Jura, Zli Toni 2014)

Boing (ft. Džala Brat, Buba Koreli 2014)

Dugme po dugme (ft. Gru 2014)

Kavali (2015)

Habibi (Buba Coreli 2015)

Mama (2018)

1312 ( Alen Sakić 2018)

Mantra (2019)

Crni mercedez (Korona 2019)

I dalje sam isti (2020)

Iz daleka (ft. Nataša Bekvalac 2021)

Lokacija (2022)

Vrati me u geto (2022)

Moj Broj (ft. Zera 2022)

 

KONTAKT:

Ukoliko biste želeli nekog DJ-a, pevača ili bend sa naše liste kako bi vam ulepšao privatnu proslavu, to možete učiniti pozivom na broj 062/262-212 (sms, Viber, WhatsApp)

 

 U linku ispod poslušajte dve sjajne pesme koje je sam radio:

 

 

 

Upit za rezervaciju


Ukoliko želite da zakažete nastup izvođača ili benda preko nas, molimo vas da popunite formular ispod. Naš predstavnik će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.


Slični bendovi