Seka Aleksić

(0)

Seka Aleksić Biografija

Svetlana Aleksić Piljikić rođena je 23.04.1981. u Zvorniku. Nekada zavodljiva crnokosa na koju niko nije ostao ravnodušan, danas je jedna od najvećih pevača sa našeg regiona.

 

 

MUZIČKI POČETAK

Još od malih nogu pokazivala je svoje fantastične vokalne sposobnosti, pa je u horu svoje osnovne škole „Mitar Trifunović Učo„ nastupala kao solista, a sa horom svojoj školi donela je brojne nagrade. Omiljena pevačica i uzor u tom periodu joj je bila Vesna Zmijanac.

Seka Aleksić nije imala baš lak život, kada je došao rat preselila se sa svojom porodicom u Banju Koviljaču, a nakon toga u selo Lipolist kod Šapca, ali kako go bilo, svi kažu da je Seka uvek bila vesela i nasmejana. Već sam 14. godina počela je da peva u kafanama kako bi obezbedila novac porodici. Nakon što se ispisala iz srednje poljoprivredne škole upisala je za frizera i otuda njena inspiracija za menjanje frizura kao i stil za oblačenje.

Kasnije je počela da nastupa sa bendom „Strogo poverljivo“, I živela je u Bijeljini, a sa 19 godina odlazi u Švajcarsku na dve godine, gde je, intenzivno nastupajući po klubovima i diskotekama, kada je I uradila matricu za svoj prvi album. Iz Švajcarske se vratila u Bosnu i nastupala u Hali sportova na desetom po redu festivalu narodne muzike Moravski Biser u Ćupriji sa pesmom “Idealno tvoja” koja osvaja prvu nagradu publike.

Od nastupa 2002. godine na muzičkom festivalu u Ćupriji, koji je bio njen prvi veći nastup kao pevačice, nastavila je da živi i radi u Srbiji.


seka aleksic biografija

 

SEKA ALEKSIĆ KARIJERA

Seka Aleksić godine 2002. kada je došla u Srbiju izdaje prvi album pod nazivom “Idealno tvoja” gde je pažnju privukla pesmama “U kfani punoj dima”, “Opet”, “Jer takva sam se rodila”, “Idealno tvoja” , “Da sam muško”. Nakon toga stiče ogronu popularnost pesmom “Crno I zlatno” sa albuma “Balkan”.

Na Balkanu su još bile i pesme “Dan od života”, “Oči plave boje”, “Balkan”, “Dim srca mog”, “Ko da sutra ne postoji”, “Jedna više”, “Šta je bilo, bilo je”, “Ne ostavljaj me samu” i “Idi lepi moj”, koje su takođe bile izuzetno popularne.

2005. godine izdala je treći album I svoju modnu kolekciju “Rich bitch” koja je prošla vrlo uspešno pa je nakon te linije izdala još jednu 2007. Godine pod nazivom “Queen” kada je iste godine izdala I četvrti album “Kraljica”.

2009. godine izdala je svoj peti album koji je ispratio I njen novi imidž. 2010. Godine održala je svoj prvi koncert u Beogradskoj Areni pred oko15.000 fanova.

2012. godine snimila je još jedan album, a tu su se izdvojili hitovi “Ale ale”, “Kučka”, “Laka meta” itd.

2015. Menja diskografsku kuću, I iz Granda prelazi u City Records kada je snimila album “Lek za spavanje”.

2017. godine izdala je svoj poslednji album “Koma”, nakon kojeg je održala ponovo concert u Areni posle 8 godina, I nakon kojeg ima nove singlove.

Seka Aleksić nastupala je u mnogim  zemljam širom Evrope kao i klubovima u Beogradu, a neki od njih su: klub Kasina, splav River, splav Port, kafana Tarapana itd. 


seka aleksic biografija 2SEKA ALEKSIĆ PESME:

 

Tamo gde si ti (2010)

Šampione (2013)

U mraku (2013)

Mamurna (2014)

Brodolom (2014

Chivas (2014)

Crnooka (2016)

Folirant (2018) 

Oslobodi me (2018)

Bolja sam od zdravlja (2018)

Zakuni se u kurvu (2019)

Ništa me više ne boli (2019)

Sahara (2019)

 

 SEKA ALEKSIĆ SAHARA 

 

U linku dole možete poslušati njenu sjajnu pesmu "Sahara" na youtube-u:

 

 

Ukoliko biste želeli da angažujete Seku ALeksić da peva na na vašoj privatnoj proslavi, to možete učiniti pozivom na broj 062/262-212 (sms, Viber, WhatsApp)

 

Slični bendovi

Ostavi komentar

Podeli sa prijateljima:

(0) Komentara