Restoran Dva Jelena za proslave
- Rezervacije: 062-111-22-33
(1)

Adresa

Skadarska 32, Beograd

Vidi na mapi

Kapacitet

Unutrašnje sale 450 gostiju i pet terasa za 350 gostiju

Restoran „Dva jelena“ nalazi se u Skadarliji, boemskom srcu grada poznatom i kao beogradski Monmartr.

„Dva jelena“ je jedna od najstarijih i najposećenijih kafana u Beogradu. Ujedno je i najveći à la carte restoran, simbol tradicije i srpske nacionalne kuhinje.

Osnovan je 1832. godine, i od tada ponosno ispisuje stranice bogate istorije Beograda kao jedna od omiljenih gradskih kafana, koja i dan-danas okuplja čuvare urbanog duha prestonice, ljubitelje nacionalne kuhinje i dobrih vina iz celog sveta.

Restoran „Dva Jelena“ ima nekoliko unutrašnjih sala za 450 gostiju, i pet terasa za još 350 osoba, gde se svakog dana uživa u dobroj hrani, prijatnom ambijentu i vrhunskoj usluzi. Piano Lounge oplemenjuje atmosferu za vreme ručka, dok su večeri rezervisane za nezaboravan provod uz tamburaše i starogradsku muziku.

Nekada ste u kafani Dva jelena mogli sresti čuvene jugoslovenske i svetske diplomate, pisce, glumce i umetnike, poput Đure Jakšića, Žanke Stokić, Laze Kostića, Milovana Glišića, Josipa Broza Tita ili Margaret Tačer, a poslednjih godina Pirsa Brosnana, Žerar Depardjea, tim Džejmija Olivera, Dina Merlina ili glumačku ekipu filma Montevideo. Vredinijim od svega, čini se, je to što ćete svakog dana ovde sresti i nasmejane Beograđane, drage goste iz raznih evropskih zemalja, kao i turiste iz celog sveta.

Cena menija za proslavu u restoranu Dva Jelena je od 35€ do 100€.

 

Slike Restoran Dva Jelena za proslave

Dodatne informacije

Parking

Ulični parking
ADRESA Restoran Dva Jelena za proslave

Najčešća pitanja

Ostavi komentar

Podeli sa prijateljima:

(1) Komentara
Restoran Dva Jelena Skadarlija
Restoran Dva Jelena Skadarlija
najbolji restoran u Skadarliji. Preporučujemo Titovu lovačku salu za ručak pošto ima 5 predivnih sala. Mesto za boeme i ljubitelje tamburice.
16.08.2019.