Kuda Veceras Beograd

Kuda večeras

Sr En
Pratite nas:

Broj za rezervacije

062-262-212

Sr En
Kudaveceras
  • Klubovi
  • Splavovi
  • Kafane
  • Restorani
  • Caffe & bar
  • Proslave
  • Novi Sad
  • Apartmani
  • Bendovi
  • Nova godina
  • Call center
    KudaVeceras beograd KudaVeceras beograd KudaVeceras beograd
  • Ne Nedelja 01.10.
  • Po Ponedeljak 02.10.
  • Ut Utorak 03.10.
  • Sr Sreda 04.10.
  • Če Četvrtak 05.10.
  • Pe Petak 06.10.
  • Su Subota 07.10.

HOT & TRENDING!

Šta je hibači (hibachi) restoran

Šta je hibači (hibachi) restoran

Šta je hibači (hibachi) restoran – da li znate i da li ste imali priliku da ga nekada posetite?

Kada govorimo o gastronomskoj kulturi Japana, obično prvo pomislimo na sushi, sashimi ili možda ramen. Međutim, postoji još jedan japanski koncept restorana koji je stekao veliku popularnost širom sveta - to je hibači (hibachi) restoran.

Reč "hibači" doslovno znači "vatrena činija" na japanskom jeziku. Tradicionalno, hibači se odnosi na mali, prenosivi ugljenični brazier koji se koristi za grejanje. Međutim, u modernom kontekstu, naročito kada je reč o restoranima u zapadnom svetu, hibači je sinonim za japansku tehniku ​​pripreme hrane uživo pred gostima.

 

 

Iskustvo hibači restorana

 

Ono što hibači restorane čini posebnim nije samo hrana, već i iskustvo. Odlazak u hibači restoran nije samo obrok - to je celokupan performans. Glavni kuvar, poznat kao teppanyaki kuvar, priprema obrok direktno ispred vas na velikom, ravnim gvozdenom grilu, zvanom teppan.

Dok se vaša hrana prži, kuvari često pokazuju niz impresivnih veština - od bacanja noževa do stvaranja vulkana od luka. Često će uključivati i goste u šaljive razgovore, igre i trikove, čineći celokupno iskustvo interaktivnim i zabavnim.

 

 

Hibači restoran – meni

 

Hrana u hibači restoranu obično uključuje sveže meso, morske plodove, povrće i pirinač. Popularni izbori su piletina, biftek, jastog i škampi. Sve se priprema sa raznim marinadama, umacima i začinima koji dodaju autentičan japanski ukus.

Pored glavnog teppanyaki grila, mnogi hibači restorani takođe nude sushi barove, salate i tradicionalne japanske supe poput miso supe.

 

Hibači vs. Teppanyaki

 

Mada se u mnogim zapadnim zemljama termini "hibači" i "teppanyaki" često koriste naizmenično, tehnički gledano postoji razlika. Dok se hibači originalno odnosi na mali brazier, teppanyaki je tehnika pripreme hrane na ravnom gvozdenom grilu. Međutim, zbog popularnosti teppanyaki stilskog kuvanja u "hibači" restoranima, ovi termini su postali gotovo sinonimni izvan Japana.

 

Popularnost širom sveta

 

Sa svojim spektakularnim performansama i ukusnom hranom, nije čudo što su hibači restorani postali hit širom sveta. U Sjedinjenim Američkim Državama su stekli posebno veliku popularnost i mnogi ga smatraju odličnim izborom za specijalne prilike, kao što su doček Nove godine i proslave, poput rođendana ili godišnjica. Osim samog obroka, mnogi posetioci cene priliku da se povežu sa kuvarem, postavljaju pitanja o hrani, tehnikama pripreme i japanskoj kulturi.

 

 

Hibači restorani, dakle, ne nude samo odličnu hranu, već i nezaboravno iskustvo. Savršena kombinacija kulinarskih veština, performansa i interakcije sa gostima čini hibači restoran idealnim mestom za obrok koji je više od puke hrane.

  

Ukoliko još uvek niste posetili hibači restoran, obavezno to učinite i prepustite se čarima japanskog kulinarskog teatra!

Preporučujemo
Najbolje kafanske pesme tamburaši
Spisak najboljih pesama narodne muzike
Šta znači bindžovanje?
Nova godina kafane Beograd

Najčešća pitanja

Pronađi najbolji provod u Beogradu

Prijavi se za newsletter

Prijavi se

Prijava za newsletter

Polja označena (*) su obavezna
  • Kuda večeras
  • Hoteli
  • Srpska Nova godina
  • Klubovi
  • Splavovi
  • Kafane
  • Restorani
  • Caffe & bar
  • Proslave
  • Bioskopi
  • Nova godina Beograd
  • Novi Sad
  • Kontakt

KUDA VEČERAS

  • Galerije
  • Hoteli
  • Srpska Nova godina
  • Bioskopi
  • O nama
  • Prijatelji sajta
  • Call centar
  • Kontakt
  • Mapa sajta

USLUGE

  • Apartmani & Stan na dan
  • Bendovi i izvodjači
  • Vending aparati
  • City Magazin
  • Kafana Druga kuca
  • Beton Hala
  • Najbolje kafanske pesme
  • Recommended
  • Marketing
  • Online rezervacije
  • Docek Nove godine
  • Doček Beograd

LOKALI

  • Kafana Druga Kuća
  • Kafana Barberi, Novi Beograd
  • Baraka bašta
  • Splav Pristan
  • Kafana Bajka

LOKALI

  • Klub Komitet
  • Baraka Bar
  • Dok Lounge
  • Splav Lasta

Broj za rezervacije

062-262-212

Pratite nas:

Broj za rezervacije

062/262-212

© kudaveceras sva prava zadržana
Marketing agencija ApaOne
TOP