Ceca Ražnatović

(0)

Ceca Ražnatović Biografija

 

Svetlana Ceca Ražnatović rođena je 16.06.1973. godine u Žitorađu nadomak Prokuplja. Sa devet godina prvi put je na lokalnoj svadbi uzela mikrofon i oduševila sve goste svojim jedinstvenim glasom koji će joj postati znak raspoznavanja. Ceca Ražnatović i dan danas je naša najveća zvezda na Balkanu.

 

CECA RAŽNATOVIĆ PESME

Dok je pohađala osnovnu i srednju Veterinarsku školu, Ceca je preko dana učila, a noću odlazila da peva. Na nastupe ju je pratio otac Slobodan, a onda ju je na odmoru zapazio Mirko Kodić, kompozitor i harmonikaš, pa je potpisala prvi profesionalni ugovor sa PGP RTS-om i snimila svoj prvi album "Cvetak zanovetak" 1988. godine.

Sa ovom pesmom osvojila je nagradu za najuspešnijeg debitanta na festivalu na Ilidži i od tada je krenula svoju blistavu karijeru.

1989. godine snimila je drugi album “Ludo srce”. Tada počinje da nastupa svuda širom Jugoslavije.

Naredne, 1990. godine objavljuje treći album"Pustite me da ga vidim" koji je velikom brzinom uspešno rasprodat.

1991. godine promoviše album “Babaroga”, nakon kojeg počinje da nastupa i u inostranstvu.

Nakon raspada Jugoslavije snima album “Šta je to u tvojim venama” 1993. godine, na kojem se našla i pesma “Kukavica” koja je obeležila značajan period njene karijere.

1994. izlazi album "Ja još spavam u tvojoj majici", koji su obeležile pesme: „Ja još spavam u tvojoj majici”, „Volela sam te”, „Vazduh koji dišem”, „Kuda idu ostavljene devojke” i „Devojko veštice.

1995. godine izdaje svoj sedmi album, "Fatalna ljubav", na kome su se našle legendarne numere: „Beograd”, „Idi dok si mlad”, "Nije monotonija" i „Fatalna ljubav”. 

Iste godine Ceca se verila za Arkana. Napravili su svadbu koju je pratio ceo region. Počela je u Žitorađi, a završila u hotelu Interkontinental.

Godine 1996, izdaje osmi album, "Emotivna luda", sa hitovima: „Kad bi bio ranjen”, „Rođen sa greškom”, „Mrtvo more”, „Isuse” i „Neodoljiv neumoljiv”.

1998. godine objavljuje album “Maskarada”. Tada svi njeni spotovi počinju da se vrte na televzijama, a ona dobija status nacionalne zvezde.

1999. godine objavljuje album “Ceca 2000” sa najviše hitova, od kojih su se izdvojile pesme: Crni sneg, Oproštajna večera, Dokaz, Crveno, Votka s utehom...

2001. izlazi Cecin jedanaesti album "Decenija", na kome su se našli hitovi: "39.2", "Bruka", "Tačno je", "Zabranjeni grad" itd.

2002. napravila je veličanstven koncert na Marakani, gde je nastupila pred 80.000 ljudi.

Nakon što je 2003. izašla iz zatvora (gde je provela 4 meseca, a uhapšena je u okviru istrage nakon ubistva premijera Republike Srbije Zorana Đinđića), Ceca se pojavljuje jača nego ikada i 2004. objavljuje album “Gore od ljubavi”.

2005. Izbacila je “London Mix” sa svojim remiksovanim pesmama.

17. juna 2006. na Ušću u Beogradu Ceca je održala nezaboravan koncert, kome je prisustvovalo oko 120.000 ljudi. Koncert je istovremeno bio i promocija novog albuma "Idealno loša", koji su obeležile pesme: "Lepi grome moj", "Pile", "Koža pamti", "Manta. manta" i "Idealno loša".

2007. godine snimila je duet sa Oliverom Mandićem "Vreme za ljubav ističe".

17. juna 2011. godine izdat je novi album “Ljubav živi” sa devet pesama, među kojima su hitovi poput: “ Igračka samoće”, “Sve što imam i nemam”, “Rasulo”...

U periodu od kraja juna 2011. do 22. februara 2012. godine izdržavala je kaznu kućnog zatvora po nagodbi sa Višim javnim tužilaštvom Republike Srbije o priznanju krivice u vezi fudbalskog kluba Obilić.

2013. godine izdaje svoj petnaesti studijski album "Poziv".

Iste godine, 28.juna održala je drugi koncert na Ušću kome je prisustvovalo više od 150.000 ljudi. 

2016. godine predstavljen je album "Autogram."

 

ceca biografija

 

CECA NASTUPI

Kao što smo već rekli, Ceca Ražnatović nastupa kako u Srbiji, tako i svuda širom regiona i Evrope.

Napravila je više rekordno posećenih koncerata, među kojima se posebno izdvajaju:

- 16.jun 2002. koncert na Marakani pred 80.000 ljudi

- 17. jun 2006. koncert na Ušću pred oko 120.000 posetilaca

- 18. jul 2010. koncert u Prilepu, kome je prisustvovalo oko 130.000 ljudi

- 28. jun 2013. drugi koncert na Ušću, sa rekordnom posetom od 150.000 posetilaca 

 

CECA NOVA GODINA

Poznato je da je Ceca nekoliko puta pevala u Beogradu na Trgu za Doček Nove godine, gde je svaki put okupila više desetina hiljada posetilaca i napravila neprevaziđen spektakl, koji retko koji izvođač današnjice može prevazići.

Nezaboravna je bila i Nova godina u hotelu Majdan gde je za doček 2020. nastupila zajedno sa Slobom Radanovićem.

Pomenimo još nekoliko Cecinih novogodišnjih nastupa o kojima se u regionu još uvek priča:

  • doček 2015. godine, hotel Holiday Inn-Belexpocentar
  • doček 2016. godine, Trg kosovskih junaka u Kruševcu
  • doček 2018. godine, klub Drama Arena, Banja Luka
  • doček 2019. godine, amfiteatar Doma kulture Bor, gde je nastupila zajedno sa grupom “Kerber”

S obzirom da je Ceca najveća muzička zvezda na Balkanu, omiljena među širokom publikom, karte za doček Nove godine na kome ona nastupa uvek se rasprodaju u najkraćem mogućem roku. Zato ne čekajte, informišite se na Nova godina Beograd o mestu njenog narednog novogodišnjeg nastupa i obezbedite mesto na vreme.

 

ceca nastupi biografija

 

U linku ispod možete poslušati pesmu “Pile” koja je ostavila najveći utisak na koncertu na Ušću 2006. Godine:

 

 

KONTAKT


Potreban vam je bend ili pevačica za vašu privatnu ili korporativnu proslavu? Kompletnu ponudu imate našem sajtu, a ukoliko se odlučite za neki možete nas kontaktirati na 062 262 212 (SMS, Viber, WhatsApp) radi daljeg dogovora.

Upit za rezervaciju


Ukoliko želite da zakažete nastup izvođača ili benda preko nas, molimo vas da popunite formular ispod. Naš predstavnik će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.


Slični bendovi