Ceca Ražnatović

(0)

Ceca Ražnatović Biografija

 

Svetlana Ceca Ražnatović rođena je 16.06.1973. godine u Žitorađu nadomak Prokuplja. Sa devet godina prvi put je na lokalnoj svadbi uzela mikrofon i oduševila sve goste svojim jedinstvenim glasom koji će joj postati znak raspoznavanja. Ceca Ražnatović i dan danas je naša najveća zvezda na Balkanu.

 

CECA RAŽNATOVIĆ PESME

Dok je pohađala osnovnu i srednju Veterinarsku školu, Ceca je preko dana učila, a noću odlazila da peva. Na nastupe ju je pratio otac Slobodan, a onda ju je na odmoru zapazio Mirko Kodić, kompozitor i harmonikaš, pa je potpisala prvi profesionalni ugovor sa Pgp RTS-om i snimila album "Cvetak zanovetak" 1988. godine.

Sa ovom pesmom osvojila je nagradu za najuspešnijeg debitanta na festivalu na Ilidži i od tada je krenula svoju blistavu karijeru.

 

1985. godine snimila je prvi album “Ludo srce” I poinje da nastupa svuda širom Jugoslavije. Naredne godine snimila je ploču “To miki” koju je vrlo uspešno rasprodala.

1991. godine promoviše lbum “Babaroga” nakon kojeg poinje da peva I po inostranstvu. Nakon raspada Jugoslavije snima album “Šta je to u tvojim venama” sa kojem se našla pesma “Kukavica” koja je obeležila period njene karijere.

1995. godine Ceca je verila Arkana, I napravili su svadbu koju je pratio ceo region, počela je u Žitorađu a završila se u hotelu Interkontinental.

Oko 1996. godine objavila je album “Maskarada” , I kada počinju svi njeni spotovi da se vrte na televzijama a ona dobija status nacionalne zvezde.

2000. godine objavljuje album “Ceca 2000” sa najviše hitova od kojih su se izdvojile pesme Crni sneg, Oproštajna večera, Dokaz, Crveno.

2002. napravila je concert na Marakani, nastup pre 70. 000 ljudi , nakon čega se na scenu vraća sa albumom “Decenija”.

Nakon što je 2003. Izašla iz zatvora, Ceca se pojavljuje jača nego ikada I 2004. objavljuje album “Gore od ljubavi”.

2005. Izbacila je “London Mix” sa svojim remiksovanim pesmama.

 

ceca biografija

 

CECA NASTUPI

Kao što smo rekli, Ceca Ražnatović nastupa svuda širom celog regiona, napravila je dva velika koncerta u Srbiji, 2002. Na Marakani pred 70.000 ljudi, I 2006. Godine na Ušću pred oko 150.000 ljudi, a poznato je I da je Ceca za Doček Nove godine 2020 nastupala u hotelu Majdan  gde je priredila pravi spektakl. Nekoliko puta pevala je I na Trgu za Doček Nove godine.

 

ceca nastupi biografija

 

U linku ispod možete poslušati pesmu “Pile” koja je ostavila najveći utisak na koncertu na Ušću 2006. Godine:

 

 

KONTAKT


Potreban vam je bend ili pevačica za vašu privatnu ili korporativnu proslavu? Kompletnu ponudu imate našem sajtu, a ukoliko se odlučite za neki možete nas kontaktirati na 062 262 212 (SMS, Viber, WhatsApp) radi daljeg dogovora.

Slični bendovi

Ostavi komentar

Podeli sa prijateljima:

(0) Komentara