Dragana Mirković

(0)

DRAGANA MIRKOVIĆ BIOGRAFIJA 

 

Dragana Mirković rođena je 18.01.1968. godine u Požarevcu, odnosno u Kasidolu, mestu pored Požarevca.

Jedna je od najvećih pop/folk zvezda na Balkanu. Osamdesetih godina bila je najprodavanija je pevačica pored Lepe Brene, sa oko 10 miliona prodatih ploča. Popularna je na celom regionu i jedina je pevačica koja je rasprodala sve koncerte koje je pravila u Rumuniji, Bugarskoj, Bosni i Turskoj.

Dragana Mirković danas je vlasnica televizije "DM sat" koji se nalazi u Požarevcu. Jedan od poznatih američkih magazina prozvao je Draganu srpskom Madonom, a zvali su je i luče iz Kasidola, gde je i rođena.

 

 

DRAGANA MIRKOVIĆ POČETAK KARIJERE

Muizku je zavolela zahvaljujući dedi Dragutinu koji je svirao harmoniku kadaje ona bila mala. Već sa 5 godina naučila je pesmu Devojka sokolu zulum učinila. Njen talenat za muziku ubrzo je bio primećen zahvaljujući učestvovanju u raznim takmičenjima gde su je glavni ljudi iz Diskosa primetili i ponudili joj da snimi ploču.

2004. godine nakon pauze u karijeri vraća se na scenu sa novim albumom pod nazivom Trag u vremenu.

Prvi album Dragana je izdala 1984. godine a njen izvendredan talenat publika je primetila od samog starta, a o tome govori sama činjenica da je album prodat u 160.000 primeraka.

 

 

DRAGANA MIRKOVIĆ ALBUMI

Imam dečka nemirnog (1984)

Umiljato oko moje (1985)

Spasi me samoće (1986)

Ruže cvetaju samo u pesmama (1987)

Najlepši par (1988)

Simpatija (1989)

Pomisli želju (1990)

Dobra devojka (1991)

Dolaze nam bolji dani (1992)

No. 10 (1993)

Nije tebi do mene

Plači zemljo (1995)

Nema promene (1996)

Kojom gorom (1997)

15 (1999)

16 (2000)

Trag u vremenu (2004)

Luče moje (2006)

Eksplozija (2008)

20 (2012)

Od milion jedan (2017)

 

 

DRAGANA MIRKOVIĆ NASTUPI

Dragana Mirković nastupala je svuda širom Balkana i vrlo rado organizuje koncerte, a beograđani su imali prilike da je čuju u Sava centru i Beogradskoj areni. 

 

DRAGANA MIRKOVIĆ  NOVA GODINA

Luksuzan i nezaboravan doček 2022. u ekskluzivnom event centru Pjević na Zlatiboru, gde je Dragana Mirković nastupila zajedno sa  Dejan Petrović Big bend-om i napravila jedinstven spektakl, definitivno je jedan od najboljih dočeka održanih u Srbije u poslednjih nekoliko godina.

Iako još uvek nije objavljeno gde će Dragana nastupiti za predstojeći doček Nove godine, nekih šuškanja i nagoveštaja već ima. Među prvima možete saznati ovu informaciju ukoliko pratite Nova godina Beograd, na kome možete pronaći sve aktuelne informacije o najboljim dočecima u Srbiji i regionu. Takođe, brzo, lako i pouzdano možete rezervisati svoje mesto i obaviti kupovinu karata.

 

U linku ispod poslušajte dve odlične pesme od Dragane Mirković "Nisam ni metar od tebe" i "Pečat na usnama":

 

 

KONTAKT


Tražite atraktivan bend za vašu privatnu proslavu? Pogledajte ponudu na našem sajtu i možete nas kontaktirati na 062 262 212 (SMS, Viber, WhatsApp) radi daljeg dogovora. 

Upit za rezervaciju


Ukoliko želite da zakažete nastup izvođača ili benda preko nas, molimo vas da popunite formular ispod. Naš predstavnik će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.


Slični bendovi