Dejan Petrović Big Band

(4)

 

DEJAN PETROVIĆ BIG BAND BIOGRAFIJA

 

Početkom 2006. godine Dejan Petrović želi da započne nešto sasvim novo sa svojim orkestrom, sa kojim nastup od 2001. godine. Njegovom orkestru se priključuje klavijatura, bubanj, perkusije i ženski vokal, i sa novim instrumentima u orkestru potpuno menja koncept i započinje stvaranje potpuno novog zvuka, a ujedno to su i prvi koraci Big Benda. Sledeće godine, ekipi se priključuje gitara i muški vokal, a prvi veliki uspeh kao bend ostvarili su na Kustendorf festivalu u Drvengradu.

Nakon nastupa u Drvengradu, kreće veliki uspeh Dejana Petrovića i Big Benda, sada u svom orkestru ima i bas gitaru, a iza sebe ima brojne nastupe i šansu da osvoje publiku širom sveta, što su i učinili. Pošto su osvojili brojne nagrade koje su mogli da osvoje, Dejan sa orkestrom odlučuje da se povuče sa Sabora trubača, kako bi ustupili mesto mlađim orkestrima. Dejan Petrović i Big Bend postaju svetski poznati orkestar po izvođenju srpske tradicionalne muzike. Zahvaljujući koncepciji benda, tom njihovom spoju instrumenata, na repertoaru imaju i strane obrade internacionalnih pesama.

 


DISKOGRAFIJA DEJAN PETROVIĆ BIG BEND

U dosadašnjoj karijeri, izdali su 4 albuma. A to su:

  • Orkestar Dejana Petrovića
  • Ruža vetrova
  • Udahni duboko
  • Truba Libre

Njihovu najpoznatiju pesmu možete čuti na sledećem linku:

 

 

 

NASTUPI DEJAN PETROVIĆ BIG BEND

 

Dejan Petrović sa Big Band-om je učestvovao na skoro svim većim domaćim festivalima muzike, a Srbiju je predstavljao na raznim svetskim sajmovima, kulturnim događajima, festivalima i uvek sa velikim uspehom. Nastupali su u velikim svetskim gradovima kao što su London, Toronto, Torinu, Briselu, Pragu, Ljubljani i drugim gradovima. Najuspešniji koncerti bili su na festivalima Guča i Beer Fest u Srbiji.

 

DEJAN PETROVIĆ BIG BAND NOVA GODINA

 

Atraktivne i izuzetno posećne nastupe je Dejan Petrović Big Band zabeležio i kada je Nova godina u pitanju. Nastupali su i razigravali atmosferu na gradskim trgovima u gotovim svim većim mestima u Srbiji, poput: Beograda, Čačka, Niša, Zlatibora, Kragujevca, Svilajnca itd.

Doček 2022. u ekskluzivnom event centru Pjević na Zlatiboru, gde je Dragana Mirković nastupila zajedno sa  Dejan Petrović Big bend-om i smatra se jednim od najboljih dočeka održanih u poslednjih nekoliko godina.

A gde ćete moći da se veselite na njihovom narednom novogodišnjem nastupu, saznaćete na kudaveceras.rs 

 

KONTAKT

 

Ukoliko biste voleli da angažujete nekog dj-a, bend ili pevača iz naše ponude da vam peva na nekoj od vaših proslava, možete kontaktirati broj 062/262-212 (sms, Viber, WhatsApp)

Upit za rezervaciju


Ukoliko želite da zakažete nastup izvođača ili benda preko nas, molimo vas da popunite formular ispod. Naš predstavnik će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.


Slični bendovi

Aca Lukas
Ocene korisnika:
Slađa Allegro
Ocene korisnika:
Peđa Medenica
Ocene korisnika: