Cenovnik
Restoran MythologiaUvodna i hladna jela
Riblji karpaćo - 590 din
(fileti macerirane ribe sa začinskim biljem na rukoli)
Goveđi karpaćo - 790 din
(tanko sečeni listovi sirovog bifteka, začinjeni maslinovim uljem i parmezanom, serviran na rukoli, sa puterom i tostom )
Gravadlaks – 750 din
(fileti maceriranog lososa servirani na miksu svežih zelenih salata)
Pašteta od dimljenog lososa - 1.250 din
(mleveni fileti dimljenog lososa začinjeni na islandski način, servirani sa puterom i tostom)
Tartar biftek - 1.480 din
(sirovi stek od mlevenog bifteka, spremljen sa žumencetom i brojnim začinima,
serviran sa puterom i tostom)
Karpeze salata – 450 din
(svež paradajz sa mladom mocarelom začinjen ekstra maslinovim uljem i svežim bosiljkom)
Cezar salata - 590 din
(zelena salata sa grilovanim pilećim fileom, hrskavom slaninom, krutonima belog hleba,
prelivena cezar dresingom)
Biftek salata - 750 din
(grilovani štapići bifteka i povrća sa pikantnim dresingom na miksu zelenih salata)
Ćuretina na salati - 650 din
(grilovani štapići ćuretine i povrća sa pikantnim dresingom na miksu zelenih salata)
Coleslaw - 590 din
(ljuta krispi piletina na miksu salata sa blagim dresingom)
Brokoli salata - 400 din
(brokoli, grilovana pančeta, aromatični krutoni dresing od meda i balsamika)
Pileća salata - 490 din
(sa karijem na endiviju)
Salata žirado – 690 din
(rukola sa dimljenim lososom, kozicama, pinjolama i parmezanom)
Pohovani Brie sir – 590 din
(pohovani sir brie sa sosom od šumskog voća)
Parmnigaiana di melenze - 450 din
(patlidžan ,mocarela ,dimljeni losos ili pršuta)
Nacionalno predjelo Mythologia - 590 din
(pljevaljski kravlji sir, zlatiborska goveđa pršuta, njeguška svinjska pršuta,
kraljevacki kajmak i maslinke)
Tanjir sireva
(kriške sireva: bri, emental, gorgonzola, parmezan, grilovani i dimljeni kozji sir)
Testenine
Penne al’ arrabbiata - 540 din
(pene maslinovo ulje, beli luk & praziluk, paradajz, pavlaka, parmezan chilly)
Pasta sa kozicama i tikvicama - 790 din
(pasta u krem sosu od repova rakova i tikvica)
Pasta sa četiri vrste sira - 690 din
Pasta alla matriciana - 560 din
(pikantna pasta od svežeg paradaiza, pančete pekorina i začinsko bilje)
Njoke sa dimljenim lososom - 790 din
(njoke sa lososom u krem sosu od rukole)
Njoke sa biftekom i povrćem - 750 din
(njoke sa komadima bifteka i sotiranim povrćem)
Taljatele Robespierre - 790 din
(taljatele sa junećim biftekom i vrganjima, u krem pesto sosu sa ruzmarinom i zelenim biberom)
Rižoto
Rižoto sa kozicama - 720 din
(rižoto na maslinovom ulju od očišćenih račijih repova, sa belim lukom u napuljskom sosu)
Crni rižoto sa plodovima mora - 790 din
(rižoto na maslinovom ulju sa sotiranim plodovima mora i svežim paradajzom)
Rižoto sa vrganjima i tartufima - 890 din
(barena riža,sa sotiranim varganjima i krem sosom od crnih tartufa)
Rižoto sa piletinom i povrćem - 540 din
(pileća prsa sa sotiranim povrćem i pirinčem)
Supe i čorbe
Italijanska supa minestrone - 190 din
(supa sa povrćem i azuki pasuljem)
Goveđi consome - 200 din
(supa sa domaćim rezancima)
Ruski rasoljnik - 250 din
(slano kisela čorba od ćurećeg mesa i mirođije)
Riblja supa - 290 din
(supa od fileta morske ribe na bazi paradajza)
Kremčorba sa žalfijom i mušljama - 290 din
(sveže mušlje, riblji fond i krutoni hleba)
Kapućino od rakova – 390 din
(kapućino supa od račijih repova)
Glavna jela
Pileća taljata - 590 din
(grilovani pileći file sa grilovanim povrćem)
Rolovane pileće grudi - 650 din
(pileći file punjen slaninom, šunkom i kačkavaljem, rolovan u slanini, servirano
sa prženim krompirom)
Pileći file khara masala – 650 din
(štapići od pilećeg filea, sotirani na ulju sa šafranom i karijem, garnirani grilovanim anisom,
sotiranim jabukama i indijskim orasima)
Punjeni pileći batak - 550 din
(mariniran, punjen šanpinjonima, pilećom džigaricom i pršutom, garniran grilovanim krompirom)
Ćureći file sa zapečenim njokama i vrganjima - 850 din
(ćureći file, njoke i vrganji)
Ćureći file u sosu od gorgonzole - 850 din
(ćureći file i krem sos od gorgonzole, serviran sa začinjemnim prženim krompirom)
Ćuretina u mlincima - 890 din
(ćuretina, mlinci, zapečeno sa gorgonzola sosom)
Taljata od svinjskog filea sa brokolima - 850 din
(svinjski file karamelizovan na puteru serviran sa barenim brokulima)
Medaljoni u sosu od vrganja - 990 din
(medaljoni od svinjskog filea marinirani u kajen biberu
u sosu od svežih vrganja garnirani basmati pirinčom)
Njeguški stek - 850 din
(stek punjen njeguškim sirom i pršutom, u sosu od svežih pečuraka, serviran sa
prženim krompirom)
Teleći odresci u sosu od limete - 950 din
(tanke teleće šnicle u krem sosu od limete, servirane sa začinjenim
prženim krompirom u kriškama)
Teletina kalabreze - 950 din
(teletina zapečena sa sirom u pikantnom sosu od maslina i paradajzau)
Beef chilly - 900 din
(sečuanska, marinirana, ljuta junetina u komadima, sa sotiranim svežim povrćem u sosu od ostriga, garnirano sa barenim pirinčom)
Juneći ramstek “kafe de pari” - 1.200 din
(grilovani juneći ramstek serviran sa pire tricolore)
Ribaj stek 500g - 1.200 din
(grilovani juneći “Ribaj stek” garniran grilovanim krompirom povrćem i ljutim pirinčom)
Biftek na žaru 350g - 1.200 din
Serviran sa pireom tricolore (brokoli, karfiol, pikantni krompir)
Biftek na žaru mini 150g - 650 din
Serviran sa pireom tricolore (brokoli, karfiol, pikantni krompir)
Riblji specijaliteti
Dnevno sveža riba I klase 1kg
(način spremanja: gril, lešo, u soli i na dalmatinski način)
Dnevno sveža riba extra klase 1kg
(način spremanja: gril, lešo, u soli i na dalmatinski način)
File smuđa - 990 din
(grilovan sa zelenim biberom, serviran sa krompirom sa začinskim biljem)
Losos stek u korici od sira - 1.190 din
(grilovani stek lososa u zapečenoj korici od tri vrste švajcarskog sira, servirano sa limunom,
barenim krompirom i blitvom)
Lignje punjene kozicama - 980 din
(grilovane lignje punjene kozicama i barenim začinjenim pirinčom, servirano sa limunom,
barenim krompirom i blitvom)
Lignje - 980 din
(na žaru ili pržene sa dalmatinskim varivom)
Sosevi
Peper - 200 din
Gorgonzola - 200 din
Tartufi - 260 din
Dajana sos- 260 din
Vrganji - 200 din
Prilozi
Pire krompir - 150 din
Pire brokoli - 200 din
Pire karfiol - 200 din
Prženi krompir sa začinskim biljem - 150 din
Grilovano povrće - 250 din
Bareno povrće - 200 din
Basmati pirinač - 200 din
Ljuti divlji pirinač - 200 din
Salate
Y salate - 300 din
(miks zelenih salata, rukola, cherry paradajz, pinjole, manastirski kravlji sir u listićima, začinjeno maslinovim uljem i limunom)
Mix of lettuces with sesame - 200 din
(mix of four chopped lettuces: lolo roso, lolo green, endivie and oak leaf)
Rocket salad - 300 din
(seasoned with olive oil and aceto balsamico)
Serbian salad - 200 din
(mix of chopped fresh tomato, cucumber and onion, with hot chilly pepper)
Shopska salad - 200 din
(mix of chopped fresh tomato, cucumber, onion and paprika, with grated feta cheese)
Greek salad - 300 din
(mix of shopped fresh tomato, cucumber, onion, peppers with olives and greek, seasoned,
feta cheese out of oil)
Vitamin salad - 200 din
(mix of chopped and seasoned fresh vegetable: tomatoes, cucumbers, peppers, lettuce, carrots, red and white cabbages)
Deserti
Reforma torta - 290 din
(čokoladna torta sastavljena od 6 kora i fila od najfinije čokolade, putera i krema
pripremljenog na pari)
Sufle od čokolade - 290 din
Cheese cake - 290 din
(kolač od maskarpone sira sa bademom, mlevenim keksom i šumskim voćem)
Tiramisu - 290 din
(krem kolač od maskarpone sira i piškota sa ukusom kafe i amareto likera)
Topli kolač od jabuka sa sladoledom - 290 din
Krem brule - 290 din
(desert napravljen od najkvalitetnije mlečne pavlake, svežih jaja, začinjen prirodnom aromom
burbon vanile sa tankom koricom karamele serviran sa šumskim voćem i jagodama)
Kolač od svežeg sezonskog voća – 200 din
Sladoled, kugla - 75 din
(sladoled po želji sa prelivom po želji)
Voće - 300 din
Pecivo - 60 din
(razne vrste peciva od belog, crnog i integralnog brašna)
Kuver - 60 din
(riblja pasteta, urnebes (platnena salveta)
Doručak
Doručak Mythologia - 390 din
(kačamak, jaja, govedja pršuta i kajmak)
Club sendvič - 390 din
(piletina, slanina, jaja, zelena salata, paradajz)
Rocket salad - 300 din
(seasoned with olive oil and aceto balsamico)
Omlet sa šunkom - 280 din
(jaja, šunka, paradajz i feta sir)
Omlet sa povrćem - 250 din
(jaja, tikvice, paprika, pečurke i brokoli)
Marokansi sendvič - 430 din
(piletina, zelena salata, kari, paradajz, pavlaka u tortilji)
Mini cezar salata - 350 din
(piletina, slanina, dresing i mix zelenih salata)
Jaja sa slaninom - 290 din
(jaja, slanina, paradajz i feta sir)
Viršle - 250 din
(viršle, feta sir, kuvano jaje)
Domaće preženice - 280 din
(sa slaninom, sirom i kajmakom)
Mini pasta carbonara - 300 din
(slanina, jaja, parmezan, pavlaka, bosiljak i špagete)
Grilovani sir u slanini - 360 din
(grilovani kravlji sir rolovan u slanini serviran na somunu sa svežim paradaizom i
zelenom salatom)
Slatke palačinke - 250 din
(džem, eurokrem, vasine, orasi, šećer)