HOT & TRENDING!
Šta je pikanja?
Da li znate šta je pikanja? Ljubitelji gastronomije i oni koji posećuju restorane širom sveta možda jesu čuli za pikanju, ali za one koji ipak nisu, u nastavku saznajte šta je zapravo pikanja.
Pikanja je brazilski odrezak, poseban komad govedine i zovu ga pikanja, na italijanskom (picanha), u pitanju je najfiniji komad mesa koji je fino očuvan i mekan, a najbolje je kada se kupuje u težini od oko 1kg do 1,5 kg. Važno je da nema previše masti i tečnosti.
Pikanja je najbolja i obično se priprema na roštilju jer tada ima najbolji ukus, posebno kada se doda krupnija so. Servira se po nekoliko komada na ražnjiću, tako se i peče i donosi do stola.
Ukoliko želite da isprobate pikanja meso, to je moguće i u Beogradu. Postoji ekskluzivni restoran Rodizio u Beogradu koji će vas oduševiti kako enterijerom, tako i načinom na koji priprema specijalitet od ovog jedinstvenog komada mesa.
Poseban način serviranja doprineće kompletnom ukusu koji će vas sigurno oboriti sa nogu. Uživaćete u svakom zalogaju i sigurni smo da će ovo postati vaš novi omiljeni specijalitet.
Posetite ovo magično mesto koje nudi jedinstvene ukuse i pravu gastronomsku čaroliju i uživajte u ambijentu koji je zaista vredan svake pažnje.
Rezervišite vaše mesto pozivom na broj 062/262-212 (SMS, Viber,WhatsApp).