HOT & TRENDING!
Nusret
Sigurno ste odavno čuli za ime Nusret, čuvenog turskog kuvara koji je oduševio ceo svet svojim jedinstvenim načinom pripreme bifteka čiji je ukus, kako kažu, zaista neodoljiv. Njegova priča počinje davnih dana, kada je bio veoma mlad, ali veoma ambiciozan da pokaže svoj talenat celom svetu.
Poznato je da biftek košta 20€, a kada vam ga priprema Nusret, onda cena doseže do 800€, ali su njegovi restorani i te kako puni tokom celog dana.
Šta čini ovog kuvara toliko posebnim?
Nusret, kojeg svi prepoznaju kao čuvenog „Salt bae“ postao je poznat zahvaljujući kratkim snimcima na kojima priprema komad mesa na specifičan način, tačnije, soli na poseban način meso pre pripreme. Za njegov biftek kažu da je naukusniji na svetu, a da li je to zaista tako?
Činjenice govore da je to istina, s obzirom da Nusret danas ima svojih 17 restorana širom sveta koji beleži veliki broj posetilaca, bez obzira na visoke cene koje dominiraju ovim restoranima.
NUSRET MENU
Nusret menu sačinjen je najviše od specijaliteta dry age mesa koje se servira na jedinstvene načine. Tu je i bogata ponuda startera, kao i različitih salata, sushi-ja i dezerta. Ono što je sigurno, svako jelo iz ponude Nusret restorana je posebno iskustvo koje se ne zaboravlja.
Zamislite samo da sedite u ekskluzivnom restoranu, a slavni Nusret vam priprema pred vama pozlaćeni biftek, i to u svom prepoznatljivom stilu pripreme, uz sunčane naočare, vezani repić sa elegantnom mašnicom oko vrata? Ovo se čini kao pravo zadovoljstvo koje svako barem jednom mora doživeti.
Nusret Gokče rođen je 1983. godine u Turskoj, u sedmočlanoj porodici koja se jedva borila za opstanak. Nusret je u nekom trenutku napustio školu i počeo da radi kao šegrt u kasapnici da bi mogao da pomogne svojoj porodici oko finansija.
Sa 26. godina otišao je u Buenos Ajres gde je počeo da uči kako se radi sa odrescima, i to od najboljih kuvara iz celog sveta. Nakon što je savladao znanje, vratio se u rodnu Tursku i otvara svoj prvi restoran sa 8 stolova i 10 zaposlenih.
Njegova priča počinje kada je njegov restoran posetio poznati turski biznismen koji je bio zadivljen njegovim načinom pripreme mesa, odnosno, načinom na koji „posipa“ meso. Tada je slavni biznismen odlučio da uloži u Nusreta, nakon čega je njegova popularnost počela izrazito da raste.
Sve do 2017. godine, Nusret je bio običan mesar koji se vremenom pretvorio u poznatog kuvara na Bliskom istoku, poznat po restoranima sa roštiljom, ali je onda internet uradio svoj posao i njegovi snimci postali su viralni.
Ko je mogao da zamisli da će Nusretova priprema mesa sa rukom u položaju poput labudovog vrata napraviti toliku espanziju i postati toliko interesantno širom sveta? Verujemo da ni on sam nije bio svestan činjenice da će njegova ideja postati viralna i svetski priznata.
Nusret danas ima svoje restorane u Istanbulu, Ankari, Dohi, Abu Dabiju, Njujorku, Majamiju, Dallasu, Marmarisu, itd.
Nusret danas uživa veliku popularnost širom celog sveta i sa zadovoljstvom priprema speciijalitete najvećim svetskim facama koji su česti gosti njegovih restorana.
Ukoliko se nađete u prilici da posetite neke od ovih država i gradova, ne propustite priliku da okusite pravi biftek optočen listićima zlata koji će vam lično pripremati slavni Nusret.
Dok ne otputujete na ovakvo jedinstveno iskustvo, klikom na link ovde pogledajte kompletnu ponudu beogradskih restorana koji će vam takođe priuštiti nezaboravno iskustvo i pravu čaroliju ukusa.
TŽ.