HOT & TRENDING!
Sta je dry age?
Ljubitelji kvalitetnih gastronomskih specijaliteta verovatno znaju šta je dry age, a za one koji još uvek nisu čuli za taj termin, u nastavku ćete saznati. Upoznajte svet kulinarstva i uživajte u vrhunskim jelima koja se na poseban način pripremaju.
DRY AGE SUVO ZRENJE
Dry age, što u prevodu znači “suvo zrenje” mesa, tradicionalan je način starenja mesa da bi se dobio izvanredan, intenzivan i jedinstveni ukus. Kako bi se dobio savremeni odrezak, nije potrebna druga metoda pripreme već stari postupak sazrevanja mesa postignut najnovijom tehnologijom.
U specijalnim komorama proizvod od mesa danima je izložen posebnoj temperaturi, u stalnoj vlažnosti i optimalnom kvalitetu vazduha. Na ovaj način meso najbolje sazreva i dostiže svoj najviši mogući nivo i stepen kvaliteta.
Što je više dana meso u dry age komorama, to aroma postaje intezivnija i sočnija. Nakon suvog zrenja, meso se može pripremiti na roštilju ili u tiganju kao klasičan odrezak, razlika je samo u tome što on nema ništa zajednicko sa normalnim biftekom, tekstura je mekša, a aroma bogatija.
DRY AGE MESO
Da bi se postigao najbolji rezultat prilikom spremanja, za dry age meso, najčešće govedina, potrebno je vreme da meso sazri. Suvo zrenje mesa je stari, dobro poznat tradicionalni način pripreme kako bi meso dobilo na mekoći i kako bi imalo intezivniji ukus.
Za najbolje rezultate, meso sa kostima treba da odstoji određeno vreme u mikroklimi kontrolisane temperature, vlažnosti i kvaliteta vazduha. Na ovaj način meso može da stari prirodno, što i jeste važno za savršen ukus.
Ovom metodom koja se koristi dugi niz godina, a govedina dobija najvišu moguću ocenu kada je u pitanju ovaj način pripreme. Da bi se dobio savršen odrezak mesa, ne treba više ništa da uradite osim ovog oprobanog metoda, jer sada postoje visoki tehnološki uslovi za ovaj proces.
Zadovoljstvo, ukus i tekstura dry age mesa se ne može porediti ni sa jednim drugim standardnim komadom mesa. Zato nije ni iznenađujuće što je dry age govedina prepoznata kao “kraljevsko meso” u jelovnicima.
Restoran Rodizio
Mnogi restorani danas trude se da se izdvoje od drugih i sve je više takvih mesta u kojima imate priliku da isprobate nešto zaista drugačije i što najčešće potiče iz drugi zemalja.
Jedinstveni ukus dry age mesa možete isprobati u restoranu Rodizio koji pored ovog sjajnog načina pripreme može ponuditi još jedan specijalitet, a to je pikanja. Klikom na link ovde možete saznati nešto više o specijalitetu pikanja.
Restoran Rodizio
Uživajte u premium jelima koji će vas već na prvi zalogaj odvesti daleko i priuštiti vam savršene ukuse. Dozvolite sebi čist hedonizam i najkvalitetnije specijalitete koji su vredni svake pažnje.
T.Ž.