Kuda Veceras Beograd

Kuda večeras

Pratite nas:

Broj za rezervacije

062-262-212

Sr En
Kudaveceras
  • Klubovi
  • Splavovi
  • Kafane
  • Restorani
  • Caffe & bar
  • Proslave
  • Novi Sad
  • Apartmani
  • Bendovi
  • Nova godina
  • Call center
    KudaVeceras beograd KudaVeceras beograd KudaVeceras beograd
  • Su Subota 12.07.
  • Ne Nedelja 13.07.
  • Po Ponedeljak 14.07.
  • Ut Utorak 15.07.
  • Sr Sreda 16.07.
  • Če Četvrtak 17.07.
  • Pe Petak 18.07.

HOT & TRENDING!

Sta je dry age?

Sta je dry age?

Ljubitelji kvalitetnih gastronomskih specijaliteta verovatno znaju šta je dry age, a za one koji još uvek nisu čuli za taj termin, u nastavku ćete saznati. Upoznajte svet kulinarstva i uživajte u vrhunskim jelima koja se na poseban način pripremaju.

 

sta je dry age

 

DRY AGE SUVO ZRENJE

 

Dry age, što u prevodu znači “suvo zrenje” mesa, tradicionalan je način starenja mesa da bi se dobio izvanredan, intenzivan i jedinstveni ukus. Kako bi se dobio savremeni odrezak, nije potrebna druga metoda pripreme već stari postupak sazrevanja mesa postignut najnovijom tehnologijom. 

U specijalnim komorama proizvod od mesa danima je izložen posebnoj temperaturi, u stalnoj vlažnosti i optimalnom kvalitetu vazduha. Na ovaj način meso najbolje sazreva i dostiže svoj najviši mogući nivo i stepen kvaliteta.

Što je više dana meso u dry age komorama, to aroma postaje intezivnija i sočnija. Nakon suvog zrenja, meso se može pripremiti na roštilju ili u tiganju kao klasičan odrezak, razlika je samo u tome što on nema ništa zajednicko sa normalnim biftekom, tekstura je mekša, a aroma bogatija.

 

sta je dry age

 

DRY AGE MESO 

 

Da bi se postigao najbolji rezultat prilikom spremanja, za dry age meso, najčešće govedina, potrebno je vreme da meso sazri. Suvo zrenje mesa je stari, dobro poznat tradicionalni način pripreme kako bi meso dobilo na mekoći i kako bi imalo intezivniji ukus.

Za najbolje rezultate, meso sa kostima treba da odstoji određeno vreme u mikroklimi kontrolisane temperature, vlažnosti i kvaliteta vazduha. Na ovaj način meso može da stari prirodno, što i jeste važno za savršen ukus.

 

Ovom metodom koja se koristi dugi niz godina, a govedina dobija najvišu moguću ocenu kada je u pitanju ovaj način pripreme. Da bi se dobio savršen odrezak mesa, ne treba više ništa da uradite osim ovog oprobanog metoda, jer sada postoje visoki tehnološki uslovi za ovaj proces.

Zadovoljstvo, ukus i tekstura dry age mesa se ne može porediti ni sa jednim drugim standardnim komadom mesa. Zato nije ni iznenađujuće što je dry age govedina prepoznata kao “kraljevsko meso” u jelovnicima.

 

sta je dry age

Restoran Rodizio

 

Mnogi restorani danas trude se da se izdvoje od drugih i sve je više takvih mesta u kojima imate priliku da isprobate nešto zaista drugačije i što najčešće potiče iz drugi zemalja.

Jedinstveni ukus dry age mesa možete isprobati u restoranu Rodizio koji pored ovog sjajnog načina pripreme može ponuditi još jedan specijalitet, a to je pikanja. Klikom na link ovde možete saznati nešto više o specijalitetu pikanja.

 

 

sta je dry age

Restoran Rodizio

 

Uživajte u premium jelima koji će vas već na prvi zalogaj odvesti daleko i priuštiti vam savršene ukuse. Dozvolite sebi čist hedonizam i najkvalitetnije specijalitete koji su vredni svake pažnje.

 

T.Ž.

Preporučujemo
Najbolje kafanske pesme tamburaši
Spisak najboljih pesama narodne muzike
Šta znači bindžovanje?
Kada pada Dan zaljubljenih 2024
Nova godina kafane Beograd

Najčešća pitanja

Pronađi najbolji provod u Beogradu

Prijavi se za newsletter

Prijavi se

Prijava za newsletter

Polja označena (*) su obavezna
  • Kuda večeras
  • Hoteli
  • Srpska Nova godina
  • Klubovi
  • Splavovi
  • Kafane
  • Restorani
  • Caffe & bar
  • Proslave
  • Bioskopi
  • Nova godina Beograd
  • Novi Sad
  • Kontakt

Prijatelji sajta

  • Aca Lukas Nova godina
  • Aco Pejovic docek nove godine
  • Bobak docek nove godine
  • Ceca Nova godina
  • Darko Lazic Nova godina
  • Djani nova godina
  • Lepa Brena nova godina
  • Lepa Brena docek nove godine
  • Sloba Radanovic docek nove godine
  • Tea Tairovic docek nove godine
  • Uros Zivkovic Nova godina
  • Seka Aleksic docek nove godine
  • Serbian New year
  • Belgrade New year
  • Docek Nove godine kafane
  • Docek Nove godine restorani


  • Aleksandra Prijovic Nova godina
  • Milica Pavlovic docek nove godine
  • Docek Nove godine Milica Pavlovic
  • Aleksanda Prijovic docek nove godine
  • Docek Nove godine 2025
  • reserve.rs
  • Nova godina 2025
  • Nnova godina docek
  • Nova godina docek
  • Beograd docek nove godine
  • Beograd docek nove godine
  • Docek Nove godine hoteli
  • Docek Nove godine splavovi
  • Beograd nova godina

LOKALI

  • Baraka bašta
  • Klub Komitet
  • Kafana Druga Kuća
  • Kafana Barberi, Novi Beograd
  • Kafana Bajka

LOKALI

  • Splav Pristan
  • Baraka Bar
  • Splav Lasta
  • Dok Lounge

Broj za rezervacije

062-262-212

Pratite nas:

Broj za rezervacije

062/262-212

© kudaveceras sva prava zadržana
Marketing agencija ApaOne
TOP