Amel Ćurić

(0)

AMEL ĆURIĆ BIOGRAFIJA

Amel Ćurić je bosanskohercegovački pop – rock muzičar, rođen 7. avgusta 1980. godine u Gračanici, Bosna i Hercegovina. Muzikom je počeo da se bavi sa osam godina, nakon što je pokazao interesovanje za harmoniku i sevdalinku, i s obzirom na to roditelji su ga upisali u muzičku školu. Sa početkom rata u BiH muzička škola prestaje sa radom, tako da je svoje prve akorde na gitari naučio u ratnom skloništu i ujedno probudio zainteresovanost za rok muziku.

Svoju profesionalnu pop – rok karijeru je započeo 2003. godine kada je pobedio u superfinalu prvog bosanskohercegovačkog muzičkog takmičenja OBN Music Talentsa koji je održan 14. decembra 2003. godine u Sarajevu.

U junu 2015. godine Amel pobeđuje u talent show-u X Factor Adria, sastavljenom od svih zemalja bivše Jugoslavije (osim Slovenije).

 

AMEL ĆURIĆ DISKOGRAFIJA

U dosadašnjoj karijeri objavio je jedan studijski album i nekoliko singl numera. Svoj prvi studijski album objavio je 2006. godine pod nazivom Urnebes.

Singl pesme koje je objavio su:

  • Neizdrživo
  • Mijenjam ovaj grad
  • Kost (duet sa Eminom Jahović)
  • Hipohondar
  • Upaljač


Njegova do sada najslušanija pesma na YouTube je duet sa Eminom Jahović, a tu pesmu možete poslušati na linku ispod:

 

AMEL ĆURIĆ NASTUPI

Amel Ćurić nastupao je po prvi put u Restoran klubu Baraka, gde je napravio fantastičnu atmosferu. Nastupao je i u klubu Kasina, zajedno sa koleginicom Eminom Jahović. 

 

KONTAKT

Ukoliko ste zainteresovani da rezervišete nastup nekih od velikih zvezda sa našeg sajta, za vašu privatnu proslavu možete nas kontaktirati na broj 062/262-212 kao i putem SMS, Viber i WhatsApp.

Slični bendovi

Tropico Band
Ocene korisnika:
Amadeus Bend
Ocene korisnika:
Alter Ego Band
Ocene korisnika:
Beso de Loco Band
Ocene korisnika:

Ostavi komentar

Podeli sa prijateljima:

(0) Komentara