Restoran Kod dvoglavog orla
- Rezervacije: 062-262-212
(0)

Program Restoran Kod dvoglavog orla

Rezervacija Restoran Kod dvoglavog orla

Rezervišite svoje mesto, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Adresa

Terazije 34, Beograd

Vidi na mapi

Radno vreme

09:00-01:00, Nedeljom zatvoreno

Muzika

Prigodna muzika

→ O RESTORANU KOD DVOGLAVOG ORLA

U srcu Beograda, u zgradi Krsmanovićeve zadužbine, na Terazijama 34, smešten je jedinstven ugostiteljski koncept u gradu. Zamišljen kao triptih, ovaj koncept objedinjuje tri prostora: restoran tradicionalne srpske kuhinje, internacionalni restoran i letnju baštu.

U svakom kutku oaze kulinarskih čarolija, nalaze se prava mala umetnička dela, koja vam kazuju priče o prohujalim vremenima i slavnoj istoriji srpskog naroda. Nude vrhunsku uslugu i sjajnu atmosferu.

Ideja je bila da se napravi mesto koje će biti oaza za istinske gurmane, gde će se uz "čašicu" razgovora opuštati u ambijentu bogatom detaljima, koji su svedočanstvo bogate istorije našeg naroda.

Restoran Kod dvoglavog orla je pravi izbor za sve one koji bar na trenutak žele da pobegnu od gradske gužve i opuste se u intimnoj i prijatnoj atmosferi.

Detalji čine suštinu jednog mesta, upravo zato su puno pažnje posvetili svakom od njih i na taj način stvorili prostor koji odiše jedinstvenošću. Dvoglavi orao je centralni simbol u srpskoj heraldici već vekovima. Ovaj motiv preuzet je iz vizantijske amblematske tradicije. U vreme velikog Dušanovog carstva, simbol se mogao videti na njegovom grbu, objektima i državnim dokumentima.

Bogata srpska srednjovekovna tradicija, poslužila je kao glavna inspiracija i njom vođeni, napravili su nešto drugačije. Ono što je posebno interesantno je burna istorija zdanja u kome se restoran nalazi. Zgrada je urađena 1885. godine po planovima čuvenog arhitekte Jovana Ilkića, u stilu akademizma. Braća Krsmanović, kuću su kupila 1898. godine. Aleksa Krsmanović ju je zajedno sa imanjem zaveštao srpskom narodu. Kralj Aleksandar I Karađorđević na ovom mestu potpisao je deklaraciju kojom je proglašeno ujedinjenje Srba, Hrvata i Slovenaca i stvorena Kraljevina SHS.

Proslave

U jedinstvenom srednjovekovnom srpskom ambijentu na ovim prostorima, u restoranu Kod dvoglavog orla organizuju sve vrste svečanosti kapaciteta do 100 osoba. 

U sklopu restorana nalazi se jedinstvena privatna sala sa staklenim plafonom od mozaika za poslovne sastanke, privatne susrete i druženja. Kapacitet sale je do 12 osoba (sedećih mesta).

Bašta restorana kapaciteta je do 200 osoba.

 

→ NAPOMENE ZA REZERVACIJE

 

Kontakt za rezervacije za restoran Kod dvoglavog orla:

062/262-212 (SMS, Viber, WhatsApp)

Elektronske rezervacije za restoran Kod dvoglavog orla:

Da, preko sajta www.kudaveceras.rs

 

→ DODATNE INFORMACIJE

 

Parking:

Da.

Plaćanje kreditnim karticama:

Da. Visa i Master card su u upotrebi u restoranu Kod dvoglavog orla.

Engleski jezik:

Konobari i šankeri govore engleski jezik u restoranu Kod dvoglavog orlaa.

Slična mesta:

 

→ Rezervacije i informacije za restoran Kod dvoglavog orla: 062-262-212

 

Slike Restoran Kod dvoglavog orla

Dodatne informacije

Parking

Da

Plaćanje kreditnom karticom

Da

Engleski jezik

Da

Pušenje

Da
ADRESA Restoran Kod dvoglavog orla

Najčešća pitanja

Slična mesta

Ostavi komentar

Podeli sa prijateljima:

(0) Komentara
Sve ponude Nova godina