Restoran Kod dvoglavog orla
- Rezervacije: 062-262-212
(0)

Program Restoran Kod dvoglavog orla

Rezervacija Restoran Kod dvoglavog orla

Rezervišite svoje mesto, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Adresa

Terazije 34, Beograd

Vidi na mapi

Radno vreme

09:00-01:00, Nedeljom zatvoreno

Muzika

Prigodna muzika

→ O RESTORANU KOD DVOGLAVOG ORLA

U srcu Beograda, u zgradi Krsmanovićeve zadužbine, na Terazijama 34, smešten je jedinstven ugostiteljski koncept u gradu. Zamišljen kao triptih, ovaj koncept objedinjuje tri prostora: restoran tradicionalne srpske kuhinje, internacionalni restoran i letnju baštu.

U svakom kutku oaze kulinarskih čarolija, nalaze se prava mala umetnička dela, koja vam kazuju priče o prohujalim vremenima i slavnoj istoriji srpskog naroda. Nude vrhunsku uslugu i sjajnu atmosferu.

Ideja je bila da se napravi mesto koje će biti oaza za istinske gurmane, gde će se uz "čašicu" razgovora opuštati u ambijentu bogatom detaljima, koji su svedočanstvo bogate istorije našeg naroda.

Restoran Kod dvoglavog orla je pravi izbor za sve one koji bar na trenutak žele da pobegnu od gradske gužve i opuste se u intimnoj i prijatnoj atmosferi.

Detalji čine suštinu jednog mesta, upravo zato su puno pažnje posvetili svakom od njih i na taj način stvorili prostor koji odiše jedinstvenošću. Dvoglavi orao je centralni simbol u srpskoj heraldici već vekovima. Ovaj motiv preuzet je iz vizantijske amblematske tradicije. U vreme velikog Dušanovog carstva, simbol se mogao videti na njegovom grbu, objektima i državnim dokumentima.

Bogata srpska srednjovekovna tradicija, poslužila je kao glavna inspiracija i njom vođeni, napravili su nešto drugačije. Ono što je posebno interesantno je burna istorija zdanja u kome se restoran nalazi. Zgrada je urađena 1885. godine po planovima čuvenog arhitekte Jovana Ilkića, u stilu akademizma. Braća Krsmanović, kuću su kupila 1898. godine. Aleksa Krsmanović ju je zajedno sa imanjem zaveštao srpskom narodu. Kralj Aleksandar I Karađorđević na ovom mestu potpisao je deklaraciju kojom je proglašeno ujedinjenje Srba, Hrvata i Slovenaca i stvorena Kraljevina SHS.

Proslave

U jedinstvenom srednjovekovnom srpskom ambijentu na ovim prostorima, u restoranu Kod dvoglavog orla organizuju sve vrste svečanosti kapaciteta do 100 osoba. 

U sklopu restorana nalazi se jedinstvena privatna sala sa staklenim plafonom od mozaika za poslovne sastanke, privatne susrete i druženja. Kapacitet sale je do 12 osoba (sedećih mesta).

Bašta restorana kapaciteta je do 200 osoba.

 

→ NAPOMENE ZA REZERVACIJE

 

Kontakt za rezervacije za restoran Kod dvoglavog orla:

062/262-212 (SMS, Viber, WhatsApp)

Elektronske rezervacije za restoran Kod dvoglavog orla:

Da, preko sajta www.kudaveceras.rs

 

→ DODATNE INFORMACIJE

 

Parking:

Da.

Plaćanje kreditnim karticama:

Da. Visa i Master card su u upotrebi u restoranu Kod dvoglavog orla.

Engleski jezik:

Konobari i šankeri govore engleski jezik u restoranu Kod dvoglavog orlaa.

Slična mesta:

 

→ Rezervacije i informacije za restoran Kod dvoglavog orla: 062-262-212

 

Slike Restoran Kod dvoglavog orla

Dodatne informacije

Parking

Da

Plaćanje kreditnom karticom

Da

Engleski jezik

Da

Pušenje

Da

i


ADRESA Restoran Kod dvoglavog orla

Najčešća pitanja

Slična mesta

Ostavi komentar

Podeli sa prijateljima:

(0) Komentara