Restoran konoba Tata Mata
- Rezervacije: 062-262-212
(0)

Program Restoran konoba Tata Mata

Rezervacija Restoran konoba Tata Mata

Rezervišite svoje mesto, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Adresa

Dalmatinska 98 , Beograd

Vidi na mapi

Muzika

Prigodna muzika

→ O RESTORANU TATA MATA

 

Svakome se desi da jesenjih i zimskih meseci oseti nagli pad soli, mirisa i ukusa mora u organizmu, opasni nedostatak plavetnila i slanih kapljica na koži, što dovodi do manjka koncentracije i onog pogleda koji bludi preko brda započetih poslova snatreći o par koraka po nekom žalu, čaši plavca na rivi kojom se zaliva tek pripravljeni slatki zalogaj iz dubine mora, pa makar to i ne bili prstaci ili obraščići barbuna s južnih voda Mljeta. Taj je zreo za Tata Matu. Ova konoba nalazi se na adresi Dalmatinska 98. Verodostojni je predstavnik gastronomije dalmatinske rivijere u sred Beograda.

Nostalgija za morem leči se baš na ovom mestu, svežim plodovima dubina Jadrana, biranim vinima, pogledom na drvo masline dok sedite za barom - nasukanom barkom, ćakulanjem sa glavnim kuvarem koji sa žarom otkriva kako se pravi brujet (brodet) i šta su Žrnovski makaruni. Lešada, gradelada, marinada, pasticada - već zvuči kao poezija! Ima li šta logičnije nego da sve to u Beogradu potražite u Dalmatinskoj ulici. Enterijer ovog restorana uređen je baš po meri, ni previše, ni premalo morskih detalja, a ipak dovoljno da se osećate kao da sedite na samoj obali Jadranskog mora.

U ovom restoranu imate priliku da degustirate poznato vino Vukoje, čija vina možete degustirati u vinska Galerija Vukoje, koja se inače proizvode u Trebinju. Osetite eleganciju ukusa vina Vukoje i doživećete zaista nesvakidašnje iskustvo. Ovo vino je naša topla preporuka.

Jedna od retkih preostalih predratnih kuća sa baštom u Dalmatinskoj, kojoj su vlasnici restorana kompletnim renoviranjem povratili sjaj i dostojanstvo, pripadala je poznatom srpskom i jugoslovenskom reditelju, glumcu, profesoru Akademije dramskih umetnosti čija scena danas nosi njegovo ime, Mati Miloševiću. Želeći da sačuvaju njegovu uspomenu, a ne povrede ugled, smislili su naziv koji sadrži i njegovo ime, ali najpre akcentuje izvrsnost restorana- pravi je tata mata za jadransku kuhinju.

 

→ NAPOMENE ZA REZERVACIJE

 

Kontakt za rezervacije za Tata Mata restoran:

062/262-212 (SMS, Viber, WhatsApp)

 

Elektronske rezervacije za Tata Mata  restoran:

Da, rezervacije se obavljaju preko sajta www.kudaveceras.rs

 

→ DODATNE INFORMACIJE

 

Parking:

Da.

Plaćanje kreditnim karticama:

Moguće je plaćanje u restoranu Tata Mata Visa i Master card.

Engleski jezik:

Konobari i šankeri govore engleski jezik u Tata Mata restoranu.

Slična mesta:

 

→ Rezervacije i informacije za restoran Tata Mata: 062/262-212

Slike Restoran konoba Tata Mata

Dodatne informacije

Parking

Da

Plaćanje kreditnom karticom

Da

Engleski jezik

Da

Pušenje

Da

i


ADRESA Restoran konoba Tata Mata

Najčešća pitanja

Slična mesta

Ostavi komentar

Podeli sa prijateljima:

(0) Komentara