Restoran konoba Tata Mata
- Rezervacije: 062-262-212
(0)

Program Restoran konoba Tata Mata

Rezervacija Restoran konoba Tata Mata

Rezervišite svoje mesto, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Adresa

Dalmatinska 98 , Beograd

Vidi na mapi

Muzika

Prigodna muzika

→ O RESTORANU TATA MATA

 

Svakome se desi da jesenjih i zimskih meseci oseti nagli pad soli, mirisa i ukusa mora u organizmu, opasni nedostatak plavetnila i slanih kapljica na koži, što dovodi do manjka koncentracije i onog pogleda koji bludi preko brda započetih poslova snatreći o par koraka po nekom žalu, čaši plavca na rivi kojom se zaliva tek pripravljeni slatki zalogaj iz dubine mora, pa makar to i ne bili prstaci ili obraščići barbuna s južnih voda Mljeta. Taj je zreo za Tata Matu. Ova konoba nalazi se na adresi Dalmatinska 98. Verodostojni je predstavnik gastronomije dalmatinske rivijere u sred Beograda.

Nostalgija za morem leči se baš na ovom mestu, svežim plodovima dubina Jadrana, biranim vinima, pogledom na drvo masline dok sedite za barom - nasukanom barkom, ćakulanjem sa glavnim kuvarem koji sa žarom otkriva kako se pravi brujet (brodet) i šta su Žrnovski makaruni. Lešada, gradelada, marinada, pasticada - već zvuči kao poezija! Ima li šta logičnije nego da sve to u Beogradu potražite u Dalmatinskoj ulici. Enterijer ovog restorana uređen je baš po meri, ni previše, ni premalo morskih detalja, a ipak dovoljno da se osećate kao da sedite na samoj obali Jadranskog mora.

U ovom restoranu imate priliku da degustirate poznato vino Vukoje, čija vina možete degustirati u vinska Galerija Vukoje, koja se inače proizvode u Trebinju. Osetite eleganciju ukusa vina Vukoje i doživećete zaista nesvakidašnje iskustvo. Ovo vino je naša topla preporuka.

Jedna od retkih preostalih predratnih kuća sa baštom u Dalmatinskoj, kojoj su vlasnici restorana kompletnim renoviranjem povratili sjaj i dostojanstvo, pripadala je poznatom srpskom i jugoslovenskom reditelju, glumcu, profesoru Akademije dramskih umetnosti čija scena danas nosi njegovo ime, Mati Miloševiću. Želeći da sačuvaju njegovu uspomenu, a ne povrede ugled, smislili su naziv koji sadrži i njegovo ime, ali najpre akcentuje izvrsnost restorana- pravi je tata mata za jadransku kuhinju.

 

→ NAPOMENE ZA REZERVACIJE

 

Kontakt za rezervacije za Tata Mata restoran:

062/262-212 (SMS, Viber, WhatsApp)

 

Elektronske rezervacije za Tata Mata  restoran:

Da, rezervacije se obavljaju preko sajta www.kudaveceras.rs

 

→ DODATNE INFORMACIJE

 

Parking:

Da.

Plaćanje kreditnim karticama:

Moguće je plaćanje u restoranu Tata Mata Visa i Master card.

Engleski jezik:

Konobari i šankeri govore engleski jezik u Tata Mata restoranu.

Slična mesta:

 

→ Rezervacije i informacije za restoran Tata Mata: 062/262-212

Slike Restoran konoba Tata Mata

Dodatne informacije

Parking

Da

Plaćanje kreditnom karticom

Da

Engleski jezik

Da

Pušenje

Da
ADRESA Restoran konoba Tata Mata

Najčešća pitanja

Slična mesta

Ostavi komentar

Podeli sa prijateljima:

(0) Komentara