Restoran Snežana
- Rezervacije: 062-262-212
(0)

Program Restoran Snežana

Rezervacija Restoran Snežana

Rezervišite svoje mesto, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Adresa

Knez Mihailova 50, Beograd

Vidi na mapi

Radno vreme

08:00-01:00, Ned: 09:00-23:30

Muzika

Prigodna muzika

→ O RESTORANU SNEŽANA

Od daleke 1958. godine restoran Snežana verno dočekuje svoje posetioce. Na raskrsnici dve najprometnije ulice grada Beograda, Kralja Petra i Kneza Mihaila, već više od 50 godina svojim gostima služi pažljivo birane specijalitete.

Od samog početka, pa sve do današnjeg dana, Snežana je ostala verna onome što nudi, bila je i ostala s jedne strane kafe-poslastičarnica, a sa druge picerija. Bilo da ste se smetili u bašti na kaldrmi Kralja Petra, ili pločniku Kneza Mihaila, kvalitet vas neće zaobići, a uživanje će svakako doći.

A u Snežani, ambijent starog Beograda verno oslikava period iz koga je ona i doputovala. Stare fotografije, rustično svetlo, police s knjigama -  gradski kafe ranog komunizma. S jedne strane slavni Kralj Petar, a sa druge Knez Mihailo. Svakom na dohvat ruke, a opet ušuškana, iako u vrevi grada, u svom je miru.

Snežana je tokom godina postala jedan od simbola grada, mesto gde se započinje ili završava dan, dolazi na popodnevni odmor ili sastaje sa voljenima.

Često ćete čuti "Čekam te kod Snežane", kao što i ona već 50 godina čeka svoje uvek dobrodošle goste.

Picerija

Po tradicionalnom italijanskom receptu majstor brižno priprema njeno testo. Razvlači je dok ne postanene tanana i oblikuje dok ne dobije savršen oblik - krug na koji će netom posle vično slagati preostale sastojke kao što slikar slaže boje na svoje platno.

Dva tri paradajza, trunčica svežeg bosiljka, prstohvat origana, rendani parmezan, sitno seckani šampinjoni. I u tren oka, ona je već u rerni.

Majstor zna koliko joj treba da se ispeče, ne greši. Tek toliko da joj ivice postanu hrskave a sredina ostane meka. Vadi je iz unutrašnjosti stare peći, ukrašava svežom rukolom i po spretnom konobaru šalje na put do vašeg stola.

Poslastičarnica

Kako su godine prolazile Snežanini recepti postajali su sve savršeniji. Čuvali su stare, a stvarali nove, ali i jedni i drugi su sačuvali svoje počasno mesto u vitrini.

Mnogo čokolade i osvežavajućeg voća i dalje su glavni sastojci. Pored klasičnog Čiz kejka služi se i čokoladni, tiramisu sada možete probati i sa jagodama, dočekaće vas zatim i velika selekcija torti: Moskva, kinder, rapsodija, a naravno tu je i kesten pire, kao i dobro poznato žito sa šlagom.

Poznata po poslastičarstvu, Snežana proteklih nekoliko godina ima još jedno iznenađenje: svakog leta sprema domaće sladolede. Na lepezi možete pronaće one klasične: vanilu, čokoladu, lešnik, malagu, straćatelu, šumsko voće, pa i one malo egzotičnije: lubenicu, kinder, dinju, plazmu.

Ako se ikad zadesite u Vrnjačkoj banji ili Srebrnom jezeru, Zlatiboru, ne zaboravite da pored svih tamošnjih specijaliteta potražite i Snežanine sladolede!

 

→ NAPOMENE ZA REZERVACIJE

 

Kontakt za rezervacije za restoran Snežana:

062/262-212 (SMS, Viber, WhatsApp)

 

Elektronske rezervacije za restoran Snežana:

Da, preko sajta www.kudaveceras.rs

 

→ DODATNE INFORMACIJE

 

Parking:

Da.


Plaćanje kreditnim karticama
:

Da. Visa i Master card se koriste u restoranu Snežana.

Engleski jezik:

Konobari i šankeri govore engleski jezik u restoranu Snežana.


Slična mesta
:

 

→ Rezervacije i informacije za restoran Snežana: 062/262-212 

 

Slike Restoran Snežana

Dodatne informacije

Parking

Da

Plaćanje kreditnom karticom

Da

Engleski jezik

Da

Pušenje

Da
ADRESA Restoran Snežana

Najčešća pitanja

Slična mesta

Ostavi komentar

Podeli sa prijateljima:

(0) Komentara